Provincie stelt vijf miljoen euro beschikbaar voor zonneleningen

GASSELTERNIJVEEN - Steeds meer Drenten aan de zonnepanelen. Dat is het doel van de nieuwe 'Zon zoekt Drent'-campagne 2015.

Speerpunt van die campagne is de lening die huiseigenaren kunnen krijgen om hun dak te bedekken met zonnecollectoren. Dit jaar stelt de provincie 5 miljoen euro beschikbaar voor het project. Voorwaarde is wel dat de Drentse gemeenten net zo veel geld bijleggen.

Groot succes

'Zon zoekt Drent' is een samenwerking van de provincie, de gemeenten, de Natuur en Milieufederatie Drenthe en het Samenwerkingsverband Noord-Nederland. Vorig jaar was de campagne een groot succes volgens de deelnemende instanties. Toen was de beschikbare 1,2 miljoen euro in een mum van tijd verdeeld onder geïnteresseerde woningeigenaren. Reden voor de provincie om dat bedrag nu te verhogen.

Is uw dak geschikt?
Een ander onderdeel van de campagne is de zonnekaart op internet. Daarop kunnen huiseigenaren zien of hun dak geschikt is voor zonnepanelen of zonneboilers. Nieuw dit jaar is eenzelfde soort zonnekaart voor bedrijven.

Wie het eerst komt...
De aftrap van de campagne was dinsdagmiddag in Gasselternijveen. De familie Torenbosch krijgt daar 21 zonnepanelen op het dak. De lening voor de zonnepanelen moet na tien jaar weer zijn terugbetaald zijn aan de provincie. Voor geïnteresseerden geldt: Wie het eerst komt, die het eerst maalt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl