Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren failliet verklaard

ZUIDLAREN - De Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren is failliet verklaard. Dat bevestigt curator Jeroen Sprangers van Rein Advocaten in Assen.
Directeur John Franke geeft aan dat in het verleden een te grote schuldenlast is ontstaan. Franke beschikt over onvoldoende geld om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen.

Tonnen

Volgens curator Sprangers bedraagt de hoogte van de schuld honderdduizenden euro's. Een exact bedrag kan hij nog niet noemen.

Aardbeving

De aardbeving onlangs bij Kropswolde en de schade die daardoor ontstond aan de zandsculpturen in het Sculpture Park in de Prins Bernhardhoeve zijn volgens eigenaar John Franke de nekslag geweest.

'Bezoekersaantal nam dramatisch af'

Curator Sprangers bevestigt het verhaal van Franke. Volgens hem is het bezoekersaantal van het Sculpture Park dramatisch afgenomen, nadat de beelden beschadigd raakten door de aardbeving bij Kropswolde. De curator vindt het problematisch dat de NAM niet erkent dat die schade inderdaad door de aardbeving is ontstaan.

Doorstart?

De curator gaat voorlopig uit van een doorstart.

Toch open

Ondanks het slechte nieuws, gaat de zandsculpturenexpositie in Zuidlaren morgen gewoon weer open. Bezoekers kunnen tegen een zwaar gereduceerd tarief naar binnen.

In de kou

In januari zei Franke nog dat de gemeente Tynaarlo de Prins Bernhardhoeve in de kou laat staan, door niet alles op alles te zetten om de drie overgebleven evenementenhallen te behouden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl