VVD Coevorden: 'college schendt afspraak over aantal asielzoekers'

COEVORDEN - Het besluit van het Coevorder college van B en W om maximaal 400 asielzoekers toe te laten in Oosterhesselen is strijdig met beleid dat eerder door de raad is vastgesteld. Dat zegt de VVD in de gemeenteraad.

Maximaal 450 in de gemeente

Volgens VVD-raadslid Geert Roeles heeft de gemeenteraad in mei 2012 het bestemmingsplan rond het AZC in Aalden vastgesteld. "Bij dat besluit zit een bijlage en daarin staat dat de gemeente en het COA afspreken dat er in de gemeente Coevorden maximaal 450 asielzoekers worden ondergebracht. Die bijlage laat aan duidelijkheid niets te wensen over."

Overleg

Roeles vindt dat het college alleen na overleg met de gemeenteraad van die afspraken af kan wijken. Het raadslid oogstte daarmee applaus vanaf de tribune van inwoners van Oosterhesselen.

Wethouder ziet het anders

Wethouder Joop Brink is het niet met de VVD eens. "Het aantal van maximaal 450 asielzoekers heeft puur betrekking op de situatie in Aalden. Dat is de context waarin we het moeten zien", aldus de PvdA-wethouder.

Rechter?

De bijlage van het raadsbesluit is ook bekend bij de initiatiefgroep Sociaal Oosterhesselen. Die gaat bekijken of het stuk misschien aanknopingspunten biedt om naar de rechter te stappen.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl