SC Elim kan titeljacht echt hervatten: 3 schorsingen opgeheven

Een moment uit SC Elim - sv Borger
Een moment uit SC Elim - sv Borger
VOETBAL - Het kampioenschap kon de club vergeten, zo was de algehele conclusie begin januari. De tuchtcommissie van de KNVB schorste liefst 5 spelers van SC Elim vanwege een zaalvoetbalincident tussen ZVVH 1 uit Hoogeveen en Futsal Heerenveen 2 in december vorig jaar. Maar drie van de vijf spelers kregen gisteren gratie van de voetbalbond en mogen per direct weer spelen.
Joey Gritter, Yuri Benjamins en Emiel Njagul zijn per direct weer inzetbaar voor de nummer 2 in de zaterdag 4e klasse D. Elim heeft inmiddels 5 punten achterstand op koploper vv Hoogeveen, maar wel twee duels minder gespeeld.

De schorsing voor Mike en Daymen Doldersum blijft gehandhaafd. Zij mogen de rest van het seizoen niet meer in actie komen, omdat zij een aandeel hadden in het opstootje dat ontstond na een woordenwisseling over en weer. De vader van de gebroeders Doldersum, die leider is van ZVVH, werd aangevallen en de twee mengden zich in de vechtpartij. Overigens waren de broers gezamenlijk goed voor 22 (van de 63 in totaal) doelpunten dit seizoen.

Niet alleen Gritter, Benjamins en Njagul mogen per direct weer spelen. Eerder werd Justin Benjamins al gratie verleend en gisteren kreeg ook ook Hoogeveen-doelman Raymon Slot te horen dat zijn schorsing is opgeheven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl