Tarragrond stinkt en is ongeschikt voor wandelgrond

TYNAARLO - De tarragrond die in 2013 is gebruikt om het gesaneerde NS-terrein bij het dorp Tynaarlo op te hogen, blijft omwonenden stankoverlast bezorgen.
Bovendien blijkt de grond ongeschikt voor het aan te leggen wandel- en speelpark op die locatie.

Grond gestort

In 2013 werd na sanering van het terrein 46.000 kubieke meter tarragrond van aardappelzetmeelfabriek Avebe gestort. Vooraf waarschuwde fractievoorzitter Gezinus Pieters van de VVD in Tynaarlo al voor de ondraaglijke stank.
Hij werd toen weggehoond door wethouder Harm Assies. Maar al tijdens de stort bleek Pieters gelijk te hebben en nu nog is er sprake van stank.

Kletsnat

Op het terrein zijn de contouren van een wandel- en speelpark al zichtbaar. Maar volgens Bunny Ringelink van Dorpsbelangen Tynaarlo is gebleken dat de ondoorlatende tarragrond zorgt voor een kletsnat terrein en dat de vorig jaar geplante struiken het mogelijk niet redden.
In ieder geval is de aanplant van bomen vandaag tijdens de Boomfeestdag afgeblazen omdat het risico van sterfte te groot is.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl