Verzoenend gesprek tussen wethouder en Coevorder ondernemers laat op zich wachten

COEVORDEN - De ruzie die vorige maand ontstond tussen een aantal Coevorder ondernemers en wethouder Jan Zwiers is nog niet uit de wereld.
Dat bleek dinsdagavond tijdens de gemeenteraad in Coevorden.
Horeca-ondernemer Harry Talens sprak tijdens de vergadering op persoonlijke titel in. Talens riep zowel de wethouder als ondernemers op om toch vooral met elkaar in gesprek te blijven.
"Vorige maand stapte het dagelijks bestuur van het Centrum Management op na een gesprek met de wethouder. Ik weet niet wat daar precies gebeurd is, maar we moeten wel met elkaar verder," aldus Talens.
Na dat bewuste gesprek stapten de toenmalige voorzitter Harm Pieter Vellema en de penningmeester en secretaris op. Volgens de Coevorder Handelsvereniging CHV heeft wethouder Zwiers zich in dat gesprek niet netjes opgesteld.
Wethouder zoekt nog naar reden ruzie
Wethouder Jan Zwiers zei tegen de gemeenteraad de ruzie te betreuren, maar nog altijd geen idee te hebben waar nou het probleem zit.
"Ik zoek nog altijd naar de reden, die is mij niet duidelijk. Ik heb geprobeerd met de drie opgestapte bestuursleden in gesprek te komen, maar ze hebben niet gereageerd op mijn uitnodiging", zo zei Zwiers.
Volgens de wethouder is er wel goed contact met Arjan Pieters, die optreedt als interim-voorzitter van het Centrum Management.
Botsende karakters?
Fractievoorzitter Kor Roossien van het PAC roept de wethouder opnieuw op om de breuk te herstellen die hij zelf heeft veroorzaakt. D66 vraagt zich af of er een verschil van mening is, of dat de karakters van de wethouder en de ondernemers botsen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl