Tynaarlo: Redden Prins Bernhardhoeve geen taak gemeente

ZUIDLAREN - De gemeente Tynaarlo is niet van plan de Prins Bernhardhoeve financieel te ondersteunen.
"Als gemeente ben je niet in staat om een bedrijf over te nemen of financieel te ondersteunen. Dat is gewoonweg geen gemeentelijke taak. Dat mogen wij niet en dat geldt ook voor de Prins Bernhardhoeve." Dat zegt Wethouder Nina Hofstra van de gemeente Tynaarlo tegen RTV Drenthe.

Niet verrast

De gemeente Tynaarlo is niet verrast door het faillissement van de Prins Bernhardhoeve en SculpturePark in Zuidlaren.
Hofstra zegt altijd informatie te hebben gekregen van eigenaar John Franke over de bedrijfsvoering van de Prins Bernardhoeve. "Wij hebben aan zien komen dat het de laatste tijd slechter ging."

Wel verrast
De Zuidlaarder Ondernemers Vereniging ZOV is wel verrast door het faillissement. Volgens voorzitter Inge van der Broek hebben alle ondernemers in Zuidlaren profijt van de Prins Bernardhoeve. "We lopen nu 100.000 bezoekers per jaar mis en dat merk je natuurlijk als ondernemer in het dorp. Wij hopen dan ook op een doorstart. De Prins Bernardhoeve moet blijven."
Faillissement
Gisteren werd het faillissement van de Prins Bernhardhoeve aangevraagd. Volgens curator Jeroen Sprangers torst het bedrijf tonnen aan schuld uit het verleden met zich mee, en daalden de bezoekersaantallen nadat vorige maand een groot deel van het SculpturePark dicht bleef.
Dat gebeurde vanwege instortingsgevaar van de metershoge zandbeelden na de aardbeving half februari bij Kropswolde. Dat de Prins Bernhardhoeve daardoor in zwaar weer is gekomen, is voor Sprangers niet verrassend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl