Monument voor Annemieke van Dijk uit Roden onthuld

RODEN - Een marmeren ballon ter nagedachtenis aan Annemieke van Dijk is vandaag onthuld in Roden. Tijdens de onthulling spraken onder andere de moeder en een goede vriendin van Annemieke.
Het kunstwerk van Gert Sennema staat op een veldje achter de kerk aan de Brink. Daar hebben vrienden en nabestaanden van Annemieke rode en witte ballonnen opgelaten en er was tijd om stil te staan bij het gemis.

Zinloos geweld

Het monument dat aan de Brink staat is niet alleen bedoeld als een herinnering aan Annemieke. "Het is er voor iedereen die slachtoffer is geworden van zinloos geweld, bijvoorbeeld ook voor het Rodense gezin dat is omgekomen bij de MH17-ramp," zegt Daniëlle de Vries. De goede vriendin van Annemieke is de drijvende kracht achter de plaatsing van het kunstwerk.
Benefietavond
Om het monument te betalen hebben vriendinnen van Annemieke vorig jaar een benefietavond georganiseerd. Het concert heeft tweeduizend euro opgeleverd, vervolgens heeft de gemeente Noorderveld dat bedrag verdubbeld. Van dat geld is marmer uit Italië gehaald om het beeld te maken.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl