Vuurvogel waakt weer over Emmen

EMMEN - Het beeld De Vuurvogel is vandaag geplaatst op de nieuwe locatie in Parc Sandur.
Het kunstwerk stond voorheen op de Esplanade bij de parkeerplaats van de dierentuin in Emmen en moest wijken voor de aanleg van het nieuwe deel van het dierenpark.
De wijkvereniging van Parc Sandur werd getipt door het Centrum Beeldende Kunst uit Emmen over de Vuurvogel en haalde het naar de Grote Rietplas. "Het is geweldig", vertelt voorzitter van de wijkvereniging Ruud Terpstra. "We zijn de laatste wijk in Emmen die een kunstwerk krijgt."
Huh, de Vuurvogel?
"Het beeld stond bij de dierentuin tussen de eiken op een drukke plek, mensen wisten wel dat ik samen met de vereniging met het kunstwerk bezig was, maar zeiden: 'Huh, de Vuurvogel? Die heb ik nog nooit gezien'", zegt Terpstra. "Hier kan je hem misschien vanaf de A37 al wel zien."

'Goh, wat een leuk ding'

De Vuurvogel werd vijftien jaar geleden door de Rotaryclub aan Emmen gegeven als geschenk voor de hele stad. Kunstenaar Cornelis Huisman heeft het beeld gemaakt. "Ik hoop dat heel veel mensen ervan genieten", vertelt Huisman. "Als mensen zeggen 'goh, wat een leuk ding' dan is het voor mij geslaagd."
De Vuurvogel wordt op 18 april officieel onthuld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl