"Schuld Prins Bernhardhoeve bijna vier ton"

Minder bezoekers voor tentoonstelling
Minder bezoekers voor tentoonstelling
ZUIDLAREN - De schuld van de failliet verklaarde Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren ligt tussen de 350.000 en 400.000 euro. Dat zegt curator Jeroen Sprangers.Twee grote schuldeisers
Volgens de curator zijn de verhuurder van de Prins Bernhardhoeve en de gemeente Tynaarlo de grootste schuldeisers. Deze twee partijen hebben samen nog zeker 330.000 euro tegoed.
Daarnaast zijn er nog andere schuldeisers zoals een energieleverancier en de belastingdienst. Samen met de kosten die het faillissement met zich meebrengt loopt het totale bedrag richting de vier ton.

Belangstelling voor doorstart

Curator Jeroen Sprangers hoopt op een doorstart van de Prins Bernhardhoeve. Sprangers heeft al contact gehad met minstens twee potentiële overnamekandidaten. Over de inhoud van de gesprekken kan hij nog niets zeggen, maar volgens de curator is er genoeg belangstelling voor het pand. Of er daadwerkelijk een doorstart gaat komen hangt volgens hem sterk af van de opstelling van de gemeente Tynaarlo.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl