Grootste Drentse partijen wachten op uitnodiging VVD

De grootste Drentse partijen wachten op een uitnodiging van VVD-lijsttrekker Henk Brink
De grootste Drentse partijen wachten op een uitnodiging van VVD-lijsttrekker Henk Brink
ASSEN - Met wie willen de grootste partijen van Drenthe een college vormen? Zo kort na de verkiezingsuitslag laten zij zich nog niet in de kaarten kijken. Het is wachten op de VVD.

Ard van der Tuuk van de PvdA wil wel meepraten over een college, maar het is volgens hem aan de VVD om partijen uit te nodigen. "Na deze zware klap past ons bescheidenheid. Maar we staan klaar om onze verantwoordelijkheid te nemen. De VVD bepaalt de koers voor de komende periode."

CDA wil in college

Ook Henk Jumelet wil met het CDA wil plaatsnemen in het college. "Wij zijn bereid om verantwoordelijkheid te dragen. Maar ook wij moeten wachten op de VVD."

Minimaal vier partijen in college

Henk Brink van de VVD gaat het voortouw nemen bij de collegevorming. Hij wil nog geen voorkeuren uitspreken: "Ik vind het niet passen om zo kort na het bekend worden van de verkiezingsuitslagen al mogelijke partners te gaan noemen. Maar het wordt in ieder geval een college van minimaal vier partijen."

Nieuwe werkelijkheid

Of de PvdA en de VVD in het nieuwe college opnieuw gaan samenwerken, laat Brink ook in het midden. "De afgelopen jaren hebben we samen goede dingen gedaan. Maar er is nu sprake van een nieuwe werkelijkheid."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl