Drentse gemeenten: Samen met nieuw provinciebestuur de schouders er onder

ASSEN - De Vereniging Drentse Gemeenten roept de provinciale politiek op om meer samen te werken en concrete projecten als snel internet te realiseren. Burgemeester Cees Bijl van Emmen, voorzitter van de VDG, overhandigde daarom een wensenlijst aan VVD-lijstrekker Henk Brink.
De VVD is in Drenthe de grootste partij geworden en daarom is lijsttrekker Henk Brink nu aan zet om te proberen een nieuw provinciaal bestuur te vormen. Het is nu al duidelijk dat daarvoor zeker vier partijen nodig zijn. De brief van Bijl is een wensenlijst vanuit de gemeenten.

Werkgelegenheid

Volgens Bijl vragen de problemen in Drenthe om eendrachtige samenwerking tussen de twaalf Drentse gemeenten en het nieuwe provinciebestuur. "Er is nu een nieuwe politieke realiteit, maar de realiteit is ook dat nog altijd heel veel Drenten zonder werk zitten. Daarom zeggen wij als gemeenten: provincie, wij willen meer samenwerken. We zijn ook bereid om daar geld in te steken", zo zei Bijl bij het verkiezingsontbijt bij RTV Drenthe.

Speerpunten

Naast werkgelegenheid noemt Bijl nog meer speerpunten waar de provincie en gemeenten samen nog meer op in zouden moeten zetten. "Ik denk dan aan beleid voor het platteland en bereikbaarheid, waarbij we ook snel internet betrekken. Dat moet er in heel Drenthe komen, dat is belangrijk voor iedereen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl