'Landelijke partijen kaapten verkiezingen'

ASSEN - De landelijke partijen hebben de Statenverkiezingen gekaapt. En daarom kon Sterk Lokaal zich als nieuwe provinciale partij moeilijk profileren. Dat vindt medeoprichter Jan ten Kate van Sterk Lokaal.
Het is volgens Ten Kate, die ook wethouder in De Wolden is voor Gemeentebelangen, een van de oorzaken dat zijn partij Sterk Lokaal niet meer dan een zetel pakte tijdens de Statenverkiezingen.

Lichte tegenvaller

Voorafgaand aan de verkiezingen hoopte Sterk Lokaal op vier zetels. Dat het er een werd, valt Ten Kate iets tegen. "We wisten dat het moeilijk zou worden. De provincie staat toch iets verder van het bed van de kiezers."

Landelijke thema's

Daarnaast wijdt Ten Kate het mindere resultaat aan de landelijke partijen. "Die hebben deze verkiezingen dit jaar gekaapt met landelijke thema's, waardoor wij ons moeilijker konden profileren als regionale partij. Zij wilden de Eerste Kamer weer vol krijgen."

Beter profileren

Ten Kate denkt met die ene zetel te kunnen laten zien wat Sterk Lokaal voor de provincie doet en zich daardoor ook beter te kunnen profileren in de verschillende gemeenten. Aimee Niebuir-van der Ham gaat voor Sterk Lokaal Provinciale Staten in.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl