Joop Gall over RKC: "Waken voor gemakzucht"

VOETBAL - FC Emmen hoopt morgen weer een stapje dichterbij de play-offs te komen. Winst op RKC in Waalwijk is daarvoor noodzakelijk. Op papier een klus die te klaren moet zijn, want de club uit Brabant is hekkensluiter in de Jupiler League. Maar volgens FC Emmen-trainer Joop Gall schuilt daarin misschien wel een groot gevaar. "We hebben het maandag tegen FC Eindhoven uitstekend gedaan, maar we moeten waken voor gemakzucht. Een kat in het nauw maakt rare sprongen en wij moeten ervoor zorgen dat dat tegen ons niet gebeurd."
Gall stuurt tegen RKC dezelfde elf het veld in als afgelopen maandag, al was er kort voor het einde van de laatste training nog een schrikmomentje toen Cas Peters van het veld stapte met een pijnlijke hamstring. "Omdat het zo goed gaat met Cas hebben we hem gezegd dat hij wel twee minuten eerder mag stoppen", lachtte Gall. "Nee serieus, ik heb net van de medische staf begrepen dat er niets aan de hand is en hij morgen gewoon speelt.

Opstelling FC Emmen: Meerits; Bakkati, Pedro, Seip, Siekman; Olijve, Vossebelt, Bannink; Deul, Bergkamp en Peters.

Liveblog
Wilt u op van minuut tot minuut op de hoogte blijven van de ontwikkelingen tijdens RKC - FC Emmen, volg dan de liveblog op onze website vanaf 19.45 uur morgenavond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl