Meppel steekt bijna miljoen in afval

MEPPEL - Meppel gaat dit jaar 8,5 ton investeren in het verder scheiden van afval. Die investering levert volgens wethouder Koos de Vos zoveel op, dat inwoners een lagere afvalstoffenheffing gaan betalen.

Dat argument moet er ook voor zorgen dat de gemeenteraad zonder problemen akkoord gaat met de investering. Het geld wordt voor een groot deel gebruikt voor de aanleg van nog meer ondergrondse afvalcontainers.

Pasje
"Zodra alle wijken voorzien zijn van die ondergrondse containers krijgt iedereen een pasje daarvoor en gaan we de grijze containers innemen", vertelt De Vos.

Container

Die grijze containers worden schoongemaakt en weer uitgedeeld. "Dat worden de containers voor plastic, melkpakken en blik. Daarmee zijn we af van de plastic zakken voor het plastic-afval", zegt de wethouder.

Ergernis

Meppel hoopt daarmee van een ander probleem af te zijn: de ergernis dat veel mensen al ver voor de ophaaldag de zakken met plastic afval langs de weg hangen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl