Meer dan 400 DOS'46 supporters naar finale Papendrecht

KORFBAL - Meer dan vierhonderd supporters van DOS'46 uit Nijeveen gaan morgenmiddag naar Papendrecht voor de finale van de Hoofdklasse tegen AW.DTV uit Amsterdam. Na drie jaar van afwezigheid kunnen de Nijeveners weer terugkeren op het hoogste nivo; de Korfballeague.
Ook de voetballers van het de eerste selectie van SVN'69 uit Nijeveen gaan mee naar Papendrecht. In totaal vertrekken vier bussen vanaf de parkeerplaats van sporthal De Eendracht.

Trainer Hulzebosch
Zesendertig jaar op rij speelde DOS'46 op het hoogste nivo. Maar in 2012 ging het mis. Het zorgde voor dikke tranen bij de selectie. Daarom staat er druk op de wedstrijd van morgen. 'Als je de finale om het landskampioenschap in Ahoy verliest is natuurlijk heel jammer, maar hier hangt veel meer vanaf', aldus trainer Daniël Hulzebosch. 'We moeten het vooral samen doen. Als we denken dat we het alleen kunnen, dan komt het niet goed'.

Sven Jonker speelt
Er zijn geen zorgen meer over Sven Jonker die bij de laatste kruisfinale tegen GKV met een enkelblessure uitviel. 'Hij speelt 100% zeker. Het lijkt gewoon heel goed. Desnoods met wat spuiten in z'n voet, maar hij speelt sowieso', aldus Hulzebosch.

Live op TV Drenthe
De wedstrijd is morgenavond vanaf 20.00 uur live te volgen op TV Drenthe. Het commentaar is van Henk Kuhl. Hij wordt geassisteerd door Nico Buiten. De presentatie is in handen van Niels Dijkhuizen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl