Actievoerders hopen op snelle terugkeer bios in Meppel

MEPPEL - De oude bioscoop was niet meer te redden en sloot haar deuren. Dat gebeurde na een slepend verschil van mening tussen huurder en verhuurder.
Het verdwijnen van de bioscoop was voor de partij SterkMeppel aanleiding om een Facebook-actie op te zetten. "De politiek kon niets meer doen, daarom wilden we de publieke opinie inschakelen", zegt fractievoorzitter Elisabeth Bakkenes.

3500 likes
Dat is gelukt. In korte tijd klikten 3500 bezoekers van de pagina op 'Vind ik leuk'. Die verzameling duimpjes omhoog werden vrijdagmiddag aangeboden aan wethouder Roelof Pieter Koning en Jan Meijer, voorzitter van de Meppeler Handelsvereniging.

Steunbetuiging

"De oude bios was niet meer te redden, maar wellicht kunt u deze steunbetuigingen afgeven bij de investeerders waar u mee praat over een nieuwe bioscoop", zei Eduard Annen van SterkMeppel bij de overhandiging.

Praten

Wethouder Roelof Pieter Koning wil dat graag doen, maar kon verder nog geen verrassende mededelingen doen. "We praten inderdaad met een paar serieuze investeerders, maar dat is het dan ook."

Locaties

Voor de vestiging van een nieuwe bioscoop komt een aantal plekken on Meppel in aanmerking: de oude locatie in het verpauperende winkelcentrum Swaenenborgh, of de bouwplannen voor het nu nog braakliggende Vledder.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl