Inbrekerstrio uit Assen vroegtijdig in de kraag gevat

Agenten betrapten de Hoogevener op rijden onder invloed
Agenten betrapten de Hoogevener op rijden onder invloed
ASSEN - Drie mannen van 19, 20 en 21 jaar uit Assen zijn afgelopen nacht aangehouden voor een poging tot inbraak in hun woonplaats. De 20-jarige man is ook opgepakt voor dronken rijden.

Politieagenten kwamen af op een melding van een verdachte situatie in de Asser wijk Pittelo. In de Elbestraat zagen ze een auto wegrijden. Ze vonden de wagen met daarin het drietal even later terug, terwijl hij op zijn kant bij een vijver lag.

Rijbewijs afgepakt

De 20-jarige bestuurder had ruim drie keer meer gedronken dan achter het stuur is toegestaan, bleek uit een blaastest. Zijn rijbewijs is afgepakt. Hij verklaarde dat hij met de twee andere mannen wilde gaan inbreken.

Vluchten en schelden

Toen de politie de 21-jarige man wilden aanhouden, probeerde die te vluchten op een gestolen fiets. De 19-jarige man schold onderweg naar het bureau de politieagenten uit. Het drietal zit nog vast en hun auto is in beslag genomen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl