Aantal meldingen van discriminatie in Drenthe stijgt

Volgens David Bakker van het Meldpunt Discriminatie Drenthe kwamen in 2013 nog 137 meldingen binnen, terwijl dat vorig jaar steeg tot 188 meldingen
Volgens David Bakker van het Meldpunt Discriminatie Drenthe kwamen in 2013 nog 137 meldingen binnen, terwijl dat vorig jaar steeg tot 188 meldingen
ASSEN - Steeds meer mensen maken melding van discriminatie in Drenthe. Vorig jaar kwamen er bijna veertig procent meer meldingen binnen ten opzichte van 2013.
Dat blijkt uit cijfers van het Meldpunt Discriminatie Drenthe. Bij dat meldpunt en de politie kwamen in totaal 137 meldingen binnen in 2013, terwijl dat vorig jaar steeg tot 188 meldingen.

Oorzaak

Het Meldpunt Discriminatie Drenthe kan niet zeggen of de stijging ook betekent dat er in onze provincie echt meer gevallen van discriminatie voorkomen. Het zou kunnen dat het discriminatiemeldpunt meer naamsbekendheid heeft gekregen en dat er daardoor meer meldingen binnenkwamen.

Soorten meldingen

Bij het Drentse meldpunt en bij de politie kwamen onder meer meldingen binnen van mensen die zeggen ontslagen te zijn vanwege hun afkomst. Ook gehandicapten maakten melding omdat ze in sommige gevallen niet met het openbaar vervoer kunnen reizen. Daarnaast kwamen er ook meldingen binnen van discriminatie om seksuele geaardheid.

Na de melding

Het Meldpunt Discriminatie Drenthe onderzoekt na iedere melding of deze klopt. Als het bijvoorbeeld om een ontslag gaat, neemt de organisatie contact op met de werkgever.

En in de rest van Nederland?

Een vergelijking met andere provincies valt nog niet te maken, omdat uit de andere delen van het land nog geen cijfers bekend zijn. Mensen die zelf een melding willen doorgeven, kunnen dat doen via http://www.discriminatie.nl/

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl