Huis met gebreide trui aan moet aandacht vragen voor energiezuinige woningen

NIEUW-BUINEN - Een ludieke actie is het: een huis in Nieuw-Buinen dat letterlijk is ingebreid.

Tientallen vrijwilligers breiden een lapje van twintig bij twintig centimeter. Die lapjes zijn aan elkaar gemaakt en over het huis in Nieuw-Buinen gespannen.

Energiezuiniger

De Natuur-en Milieufederatie Drenthe wil met de actie aandacht vragen voor de vele huizen in de provincie die niet energiezuinig zijn. Bijna driekwart van de woningen heeft energielabel C of lager. En dat moet veranderen:
"Als je over 4 jaar rekent, gaat er bijna een miljard via de energierekening de deur uit in Drenthe. Het is de kunst om die woningen energiezuiniger te maken. Dat is goed voor de werkgelegenheid en je woonlasten gaan omlaag," zegt Reinder Hoekstra van de Natuur- en Milieufederatie.

Brief

De Natuur- en Milieufederatie Drenthe stuurt een brief naar de Provinciale Staten om energiezuinigere huizen op de agenda te krijgen.

Syrië

De gebreide trui die om het huis in Nieuw-Buinen zit, wordt er binnenkort afgehaald. Hij wordt vervolgens uit elkaar gehaald en opgestuurd naar Syrië, zodat ze de stof daar kunnen gebruiken voor dekens.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl