Kennismaken met genomineerde Drentse Talentprijs Cultuur: theaterzusjes Abbing

ASSEN - Wie wint de Drentse Talentprijs Cultuur 2015? Maandag wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens de finale in Herinneringscentrum Kamp Westerbork. In de rubriek 'Kennismaken met...' stellen we de komende dagen alle vijf genomineerden aan u voor.
Talentvolle theatermaaksters
Vandaag stellen we theaterzusjes Jorieke en Anika Abbing uit Emmen aan u voor. Ze realiseerden in 2014 de voorstelling ‘Hier komt de nacht’. Een voorstelling over de spanning en verbittering na de Tweede Wereldoorlog, want hoe doe je dat: leven in vrede?

Oral history

Het stuk werd gemaakt op basis van verhalen van Groningers die de oorlog bewust hebben meegemaakt. Jorieke en Anika vertaalden die verhalen naar een theaterstuk dat werd opgevoerd door jongeren tussen de 15 en 20 jaar uit Noord-Nederland. Het werd een voorstelling die flinke indruk maakte. Voldoende reden voor de jury om de zusjes te nomineren voor de Drentse Talentprijs.
Over de prijs
De Drentse Talentprijs Cultuur wordt ieder jaar uitgereikt aan personen of instellingen die in het voorgaande jaar een bijzondere prestatie geleverd hebben. De prijs is een initiatief van K&C, expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur.
Vorig jaar werd de prijs gewonnen door actrice Rosa da Silva uit Klazienaveen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl