Drentse erfgoedinstellingen leggen speerpunten vast in offerte

Herinneringscentrum Kamp Westerbork is een van de vier erfgoedinstellingen in Drenthe
Herinneringscentrum Kamp Westerbork is een van de vier erfgoedinstellingen in Drenthe
ASSEN - De vier erfgoedinstellingen in onze provincie hebben een Erfgoedofferte opgesteld.

Daarin geven de organisaties aan wat ze bezoekers, bedrijven en inwoners van Drenthe te bieden hebben. Bovendien staat in de offerte hoe de Drentse overheden hen hierbij kunnen helpen.
Het gaat om een initiatief van het Drents Archief, Herinneringscentrum Kamp Westerbork, het Gevangenismuseum en het Hunebedcentrum.

Financiële bijdrage

De instellingen vragen de provincie in de offerte een structurele financiële bijdrage om hun toegankelijkheid en professionaliteit te kunnen behouden. Het zou volgens de instellingen ondenkbaar zijn dat de bijzondere verhalen uit Drenthe niet meer te zien en te beleven zijn voor bezoekers.
Onmisbaar
De instellingen zeggen onmisbaar te zijn voor de Drentse identiteit. Samen trekken ze jaarlijks 350.000 bezoekers. In 2014 draaiden de instellingen een omzet van 7,8 miljoen euro en hadden ze 140 mensen in dienst. Daardoor zijn ze ook in economisch opzicht onmisbaar voor Drenthe.

Provinciale Staten


De vier erfgoedinstellingen bieden de offerte in het bijzonder aan de nieuw gekozen leden van Provinciale Staten aan. Die kunnen de erfgoedofferte gebruiken bij het opstellen van het nieuwe collegeprogramma.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl