FC Emmen niet langs RKC: 1-1

VOETBAL - FC Emmen is er niet in geslaagd te winnen van hekkensluiter RKC. In Waalwijk werd het 1-1. Ondanks het puntenverlies verstevigden de Drenten een playoff-plek omdat Sparta verloor bij FC Eindhoven.
Eerste helft
De wedstrijd in Noord-Brabant kende al snel een dramatisiche wending voor FC Emmen. De thuisploeg, die niet van plan was om er een leuke en open wedstrijd van te maken, scoorde uit de eerste de beste corner na tien minuten. De hoekschop werd slecht verwerkt door de verdediging van FC Emmen en ook doelman Marko Meerits oogde niet sterk, waardoor Esajas de 1-0 kon scoren.

Kunstgras
Het voetballen op het stroperige kunstgras werd er na die goal niet gemakkelijker op voor Emmen. RKC bleef met elf man achter de bal en de rood-witten konden maar geen opening vinden. Het tempo was te laag en de vorm van de spelers die het verschil kunnen maken met een individuele actie was simpelweg niet groot genoeg. Emmen probeerde het veelal door het drukke centrum en heel af en toe met een poging van afstand. Één keer was dat voor rust succesvol toen Boy Deul vanaf 18 meter fraai uithaalde, maar zijn inzet op de lat zag belandden.

Gelijkmaker
In de 5e minuut van de tweede helft viel de gelijkmaker. Een voorzet van rechts door Boy Deul werd ingekopt door Niek Vossebelt, gekeerd door RKC-doelman Vos en uiteindelijk binnengeschoten door uitblinker Frank Olijve. De aanvoerder van FC Emmen maakte zijn vierde goal van het seizoen.

Nieuw clubrecord

Gek genoeg gaf de gelijkmaker niet het gewenste effect, al moet gezegd worden dat RKC niet anders ging spelen dan bij de 1-0 voorsprong. "Het leek wel een wedstrijd in de voorbereiding tegen een amateurclub", baalde Gall. "Maar goed, zij hebben goed verdedigd en wij slecht aangevallen. Je hoopt dan op een bevlieging van Cas Peters, Boy Deul of een kopbal van Roland Bergkamp, maar die momenten bleven uit. Maar laten we positief afsluiten. We hebben vandaag de 72e goal van het seizoen gescoord. Daarmee vestigen we een nieuw clubrecord."

Stand

FC Emmen staat door het gelijke spel op plaats 6 met 51 punten uit 31 duels. De achterstand op nummer 5, FC Oss, is 1 punt en het gat naar Sparta, de ploeg die op dit moment net buiten de (playoff-plek) prijzen valt, is vier punten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl