Drenthe steekt handen uit de mouwen tijdens NLdoet

RUINERWOLD - Het opknappen van een school en het schoolplein. Muren metselen op een begraafplaats. Een buurtmoestuin aanleggen of een plaggenhut repareren. Het zijn allemaal klussen die dit weekend worden aangepakt tijdens NLdoet.
NLdoet is een initiatief van het Oranje Fonds en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. In Drenthe zijn 390 initiatieven aangemeld voor NLdoet.

Bekijk de verschillende klussen op www.NLdoet.nl.

De Wolden

Christelijke basisschool de Arendsvleugel in Ruinerwold is zaterdag opgeknapt. Burgemeester Roger de Groot van de gemeente De Wolden stak daarvoor de handen uit de mouwen.
In Echten is ooit een plaggenhut gebouwd door vrijwilligers van de buurt. Deze plaggenhut is door vrijwilligers gerenoveerd. Daarnaast is een keienroute uitgezet.

Met veel vrijwilligers wanden gesaust bij basisschool De Arendsvleugel in

">

Assen
Metselaars gaan zaterdag beginnen met het opbouwen van vervallen muurtjes op de Noorderbegraafplaats in Assen. Op de Zuiderbegraafplaats worden de originele kleuren weer teruggebracht.

De zuilen bij de Zuiderbegraafplaats

">

Nog meer in Drenthe

Er zijn nog tal van andere activiteiten die zaterdag plaatsvinden in het kader van NLdoet. Zo wordt bij dierenweide Stroomdal in Beilen de electriciteit en de waterleiding aangelegd. Verder nemen vrijwilligers de verfkwast in de hand en wordt de tuin netjes gemaakt. Buurtmoestuin Middenlaan in 2e Exloërmond gaat bankjes bouwen en rondom het nieuwe speelterrein in Borger worden bomen en struiken geplant. In Hoogeveen hebben mensen uit de buurt schuilhokje gemaakt (zie foto). Tuinders kunnen daar schuilen als het slecht weer is.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl