Kennismaken met genomineerde Drentse Talentprijs Cultuur: Marloes de Vries

ASSEN - Wie wint de Drentse Talentprijs Cultuur 2015? Maandag wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens de finale in Herinneringscentrum Kamp Westerbork. In de rubriek 'Kennismaken met...' stellen we de komende dagen alle vijf genomineerden aan u voor.
Talentvolle illustratrice
Vandaag maken we kennis met illustratrice Marloes de Vries uit Klazienaveen. Ze won vorig jaar de Cultuurprijs Emmen waar ze werd geprezen om haar veelzijdigheid, productiviteit, sterke talent en herkenbare beeldtaal. Marloes werkt tegenwoordig vanuit Rotterdam aan nationale en internationale opdrachten.

Kinderboeken

Marloes illustreert onder meer kinderboeken en werkt regelmatig voor het tijdschrift Flow. Volgens Marloes is haar werk te herkennen aan haar 'lieflijke en iets naïeve' stijl. Toch probeert ze met haar werk wel serieuze zaken aan de kaak te stellen.
Over de prijs
De Drentse Talentprijs Cultuur wordt ieder jaar uitgereikt aan personen of instellingen die in het voorgaande jaar een bijzondere prestatie geleverd hebben. De prijs is een initiatief van K&C, expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur.
Vorig jaar werd de prijs gewonnen door actrice Rosa da Silva uit Klazienaveen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl