Kennismaken met genomineerde Drentse Talentprijs Cultuur: Betsy Torenbos

ASSEN - Wie wint de Drentse Talentprijs Cultuur 2015? Maandag wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens de finale in Herinneringscentrum Kamp Westerbork. In de rubriek 'Kennis maken met...' stellen we de komende dagen alle vijf genomineerden aan u voor.Roodpaleis
Eén van de genomineerden is de Drentse danseres en theatermaakster Betsy Torenbos uit Annen. Ze is de oprichter van theatergezelschap Roodpaleis. Dit gezelschap maakte in 2014 de multimediale voorstelling Onder één dak, waarin Torenbos werkte met het toneelstuk van schrijver Jan Fabricius.

Veel lof

Onder één dak kreeg veel lof. Zo schreef het Dagblad van het Noorden:Torenbos bewijst zoals in al haar producties, haar liefde voor de oudere mens. Met fijn gevoel voor choreografie, voor het gebruik van ruimte, weet ze haar acteurs met elkaar en de techniek samen te smeden, in een geloofwaardig, helaas donker vooruitzicht.
Over de prijs
De Drentse Talentprijs Cultuur wordt ieder jaar uitgereikt aan personen of instellingen die in het voorgaande jaar een bijzondere prestatie geleverd hebben. De prijs is een initiatief van K&C, expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur.
Vorig jaar werd de prijs gewonnen door actrice Rosa da Silva uit Klazienaveen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl