Bewoners De Snip in Meppel openen deuren voor buren

MEPPEL - Nieuwsgierige buren van De Snip in Meppel konden vandaag een kijkje nemen in het wooncentrum. Tijdens de laatste dag van de Nationale Week van Zorg en Welzijn lieten bewoners hun huis zien.

Wilco de horecaman
De sfeer zit er bij de bewoners en werknemers van zorginstelling Philadelphia, hier maakt de Snip onderdeel van uit, goed in. Bij binnenkomst wordt er koffie met huisgemaakte cake aangeboden.
"Hier ligt appelcake en ik heb koffie en thee. Dat schenk ik dan voor de gasten in", vertelt Wilco. Hij heeft zichzelf verantwoordelijk gemaakt voor de horeca vandaag.
De Snip
Het wooncentrum zit nu tien jaar in de wijk. In het pand wonen twintig mensen met een verstandelijke beperking. Tijdens de open dag willen de werknemers laten zien wat de instelling in huis heeft.
"Eigenlijk willen we het dagelijks leven laten zien, hoe wij hier allemaal met elkaar omgaan", legt coördinerend begeleider Jojanneke Oldenburger uit.
'Welkom in mijn woning!'
Het welkom klinkt enthousiast wanneer inwoners hun huis laten zien. Kirsten Kors woont al tien jaar in het centrum samen met haar twee grasparkieten Dennis en Tweety.
"Ik laat mijn woonkamer, slaapkamer en badkamer zien", vertelt ze met een glimlach. "En ook is het heel leuk om hier te wonen, de begeleiding is erg aardig", vervolgt ze.

Deuren open

De open dag trok aan het begin van de middag nog niet veel bezoekers, maar dit ligt volgens Oldenburger aan het feit dat ze al tien jaar in de wijk zitten en bij omwonenden bekend zijn.
"Maar we houden de deuren open, en als mensen in de toekomst ook binnen willen kijken of voor ons iets willen betekenen, dan mag dat altijd."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl