DOS'46 mist eerste kans op promotie naar Korfbal League

KORFBAL - DOS'46 is er niet in geslaagd om rechtstreeks naar de Korfbal League te promoveren. In de hal van PKC in Papendrecht werd verloren van AW.DTV met 35-30. De Drenten moeten nu met de nummer 9 van de Korfbal League, OVVO uit Maarssen, in een 'best-of-3' uitmaken wie volgend seizoen op het hoogste niveau acteert.
Vooral de eerste helft in een bomvolle sporthal in Papendrecht was van beide kanten van een hoog niveau, waarbij AW.DTV vrijwel alle kansen benutte. Ook de Nijeveners scoorden veelvuldig, maar waren verdedigend gezien net iets minder dan de Amsterdammers getuige de 18-21 stand halverwege.

In de tweede helft stokte de aanvalsmachine van de Amsterdammers even. DOS'46 kwam sterk terug maar verder dan 24-25 kwam de ploeg van Daniël Hulzebosch niet, ondanks vodoende kansen op de gelijkmaker. Het morele zetje in de rug bleef uit en nadat AW.DTV de 24-26 en 25-27 maakte was het duel beslist.

Hele wedstrijd terugzien?
Heeft u de finale gemist of wilt u het duel in Papendrecht nog een keer in zijn geheel bekijken, dan kan dat via deze link: http://www.rtvdrenthe.nl/video/tv-drenthe-sport-268

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl