1F: Vergeefse inhaalrace Nieuw Buinen

Nieuw Buinen onderuit tegen Dieze-West
Nieuw Buinen onderuit tegen Dieze-West
VOETBAL - In de eerste klasse F is Nieuw Buinen er niet in geslaagd om koploper Dieze-West puntverlies toe te brengen. De ploeg van Eric Lippold kwam in de slotfase van 0-3 terug naar 2-3, maar slaagde er tijdens de lange blessuretijd niet in om de gelijkmaker te produceren.

Nieuw Buinen had in de eerste helft weinig in te brengen tegen Dieze-West, dat via Lodewijk de Vries en Wahid Shimeri een 0-2 voorsprong nam. De thuisploeg kon niet goed omgaan met de druk van de koploper, hetgeen leidde tot onrustig spel.
Na ruim zeventig minuten spelen kwam Wessel Koomans in kansrijke positie, maar hij kwam niet tot een goed schot. Amper een minuut later was het via opnieuw Shimeri 0-3 voor de Zwollenaren. Nieuw Buinen ging nog opportunistischer spelen en kwam in de laatste vijf minuten van de reguliere speeltijd via Jeroen Buurke en Tom Meijers op 2-3.
In de circa tien minuten blessuretijd bleef Dieze-West, dat met tien man eindigde (twee keer geel) en er alles aan deed om tijd te rekken, overeind. Lippold vond de nederlaag van zijn ploeg terecht. "Dieze-West is verder dan wij."

Overige uitslagen 1F

Dalen - Bergum 2-1
sc Joure - VV Steenwijk 2-3
GVAV-Rapiditas - Emmen 1-4
SVBO - WVV 4-1
Rolder Boys - SC Erica 0-3
Hoogeveen - VKW 3-0

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl