'Kemkers voorlopig niet terug in schaatsen'

Gerard Kemkers
Gerard Kemkers
SCHAATSEN - Gerard Kemkers uit Peize keert voorlopig niet terug in het schaatsen. Dat zegt FC Groningen-directeur Hans Nijland tegen de NOS.
Volgens het Algemeen Dagblad zou de Drent waarschijnlijk technisch directeur worden bij de nieuwe schaatsploeg iSkate. Bij die ploeg zou hij herenigd worden met Ireen Wüst, met wie hij in het verleden veel succes had bij de TVM-ploeg.

Wel laat Kemkers weten dat hij momenteel 'op basis van zijn expertise en persoonlijke relatie met Ireen Wüst haar helpt met de te maken keuzes. Los van de rol die ik nu heb en of die er gaat komen in het schaatsen'.

Kemkers stopte vorig jaar als schaatscoach, nadat de TVM-ploeg ophield te bestaan. Sinds 1 december is hij bij FC Groningen manager van het Topsportzorgcentrum Groningen.

Niet te combineren

Volgens Nijland is een terugkeer in het schaatsen onmogelijk te combineren is met de functie van Kemkers bij FC Groningen.

Op de website van FC Groningen bevestigt noch ontkent Kemkers zijn terugkeer in de schaatswereld. Wel laat hij weten door te gaan bij FC Groningen.

Kermkers is op dit moment in Spanje waar hij een werkbezoek brengt aan de voetbalopleidinig van FC Barcelona.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl