Vier jaar cel voor poging tot moord met hamer

Justitie
Justitie
EMMEN - Een 52-jarige man uit Emmen is voor poging moord veroordeeld tot een celstraf van vier jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk. De man sloeg op 23 september in zijn huis aan de Laan van de Marel in Emmen zijn toenmalige echtgenote met een hamer meerde keren op het hoofd.
Tegen de man werd twee weken geleden acht jaar cel geëist. De straf viel lager uit omdat de rechtbank meer rekening met de persoonlijke omstandigheden en het strafblad van de man hield.

Vrouw vermoord
De man riep die dag tegen een buurgenoot dat hij zijn 'vrouw had vermoord'. Omdat de roepende man onder het bloed zat belde de buurtgenoot het alarmnummer. Hij durfde de woning niet binnen te gaan, bang voor wat er binnen zou worden aangetroffen.

De agenten vonden de vrouw voor een slaapkamerdeur in een plas bloed. Een traumahelikopter bracht het slachtoffer naar het UMC in Groningen.

57 hechtingen
Voor meerdere wonden in haar gezicht en op haar hoofd waren 57 hechtingen nodig. Op een scan zagen de doktoren meerdere bloedpropjes in het hoofd van de vrouw, maar die waren niet gevaarlijk. De vrouw had verder nog een zware hersenschudding en twee blauwe ogen.

Fikse aanvaring
Het slachtoffer had twee dagen voor het incident na een fikse aanvaring de woning verlaten en logeerde bij haar zus. De man was te dominant en te bepalend in het huwelijk en de vrouw mocht niet zonder zijn gezelschap de woning verlaten. Dit deed ze toch. Die bewuste dag kwam de vrouw terug naar de woning om schone kleding te halen en een was te draaien. Ze meende alleen thuis te zijn. De echtgenoot had zich echter met een hamer verschanst achter de wasmachine en sloeg toe toen de vrouw gebukt voor de machine zat.

Naast de celstraf moet de Emmenaar het slachtoffer een schadevergoeding van ruim 5000 euro betalen. Aan het huwelijk is een einde gekomen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl