Opzomeren in Orvelte: 'Alle wegen leiden naar Orvelte'

ORVELTE - Bordjes poetsen, gaten dichten of sloten schoonmaken. In Orvelte zijn ze er vandaag maar druk mee. In het dorp noemen ze de grote voorjaarsschoonmaak 'opzomeren'.
Het is flink aanpoten voor de vrijwilligers, maar dan heb je ook wat: Een schoon dorp dat klaar is om de stroom toeristen netjes te ontvangen.
Alle wegen leiden naar Orvelte
Orvelte krijgt ook nieuw straatmeubilair: de vijf bankjes zijn gedoneerd door het projectfonds van een plaatselijke bank. Ook planten de inwoners een paar wegwijspalen, die moeten wandelaars en fietsers het juiste pad wijzen. Maar bij een enkele kun je zowel rechts- als linksaf naar het dorp. Dat is volgens organisator Ingrid Dolfing ook wel logisch, want "alle wegen leiden naar Orvelte".

Tien vuilniszakken vol

Er wordt niet alleen schoongemaakt, ook de gaten in de oude weg worden netjes gevuld.
De echte diehards zijn ook nog buiten het dorp aan het werk om zwerfvuil uit de sloot te halen. "Gewoon je laarzen aan en gaan", aldus vrijwilliger Grietje Doorten. Zij gaat voor tien vuilniszakken vol afval vandaag. En dat allemaal om Orvelte er weer spic en span uit te laten zien voor de bezoekers.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl