Twaalf cent per Drent naar viering 70 jaar bevrijding

Zeventig jaar bevrijding
Zeventig jaar bevrijding
ASSEN - De Provincie Drenthe geeft 60.500 euro uit aan de viering van 70 jaar bevrijding. Dit is omgerekend twaalf cent per inwoner van Drenthe.
De Provincie trekt geen extra geld uit voor de festiviteiten. Het bedrag komt uit het reguliere budget voor Drenthe-brede activiteiten, zo laat het provinciebestuur weten. In april 1945 werd Drenthe door de geallieerden bevrijd van de Duitse bezetters. Op RTV Drenthe wordt de hele maand april aandacht geschonken hieraan.


Stichting Herdenking landing Franse Parachutisten krijgt 3.500 euro voor een herdenking. Stichting Zomeractiviteiten Westerbork krijgt 8.500 euro voor het evenement The Final Push
met historische voertuigen die door verschillende Drentse gemeenten rijden. RTV Drenthe doet live verslag van de tour.

Bevrijdingsfestival

Stichting Muziek Klassiek Drenthe krijgt 8.500 euro voor herdenkings- en bevrijdingsconcerten. De Stichting bevrijdingsfestival Assen krijgt voor het Bevrijdingsfestival 2015 40.000 "om de ingezette kwaliteitsontwikkeling en ambities verder vorm te geven".

Herdenken en vieren

Gedeputeerde Rein Munniksma over de bijdragen: "De activiteiten geven invulling aan dit deel van het verhaal en de geschiedenis van Drenthe. Niet alleen voor de groep direct betrokkenen, die steeds kleiner wordt, leeft 70 jaar bevrijding bijzonder. De verschillende activiteiten geven hen, maar ook anderen gelegenheid om de bevrijding te herdenken en de vrijheid waarin we leven te vieren."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl