Vrijwilligers klaren bijna 400 klussen in Drenthe

Vrijwilligers aan het werk tijdens NLdoet
Vrijwilligers aan het werk tijdens NLdoet
STUIFZAND - 112 vrijwilligersklussen in Drenthe zaten dit weekend helemaal vol. Daarmee toonde Drenthe zich van zijn beste kant tijdens de vrijwilligersactie NLdoet.
In totaal waren er in de provincie 389 projecten aangemeld, relatief gezien het hoogste aantal van heel Nederland. Door deze grote keuze voor vrijwilligers, waren er wel relatief veel projecten die niet volledig bezet waren. 277 projecten konden wel wat meer handen gebruiken dan er kwamen opdagen.


Dat wil zeker niet zeggen het werk op die plekken daardoor geen doorgang konden vinden: ook met minder dan het opgegeven maximale aantal vrijwilligers konden de meeste klussen worden geklaard en niet iedereen die zich ter plekke meldde om de handen uit de mouwen te steken, zal zich langs de officiële weg hebben aangemeld.

Hoogeveen en Midden-Drenthe

Hoogeveen en Midden-Drenthe waren de fanatiekste gemeenten van het vrijwilligersweekend. In deze twee gemeenten samen had de goedwillende klusser keuze uit honderd projecten. Dertig daarvan zaten uiteindelijk helemaal vol, bij de andere 70 was meer hulp welkom geweest.

Stuifzand

In Beilen en Roden, was het meeste te doen. In beide dorpen werd op 12 plekken volop geklust. Heel behoorlijke aantallen als je bedenkt dat het nu niet bepaald de grootste dorpen van de provincie zijn. Maar echt indrukwekkend was wat dat betreft het dorpje Stuifzand, onder de rook van Hoogeveen waren er liefst drie vrijwilligersklussen helemaal vol en een vierde zo goed als vol, op een paar honderd inwoners.

Vrijdag voller dan zaterdag
Overigens een tip voor de verenigingen, zorgboerderijen en al wie volgend jaar overweegt een oproep te doen via NLdoet: Vrijdag was de bezetting op de projecten in Drenthe een stuk beter dan zaterdag. Op vrijdag is de kans twee keer zo groot het gestelde aantal vrijwilligers te halen dan op zaterdag.

Natuurlijk heeft dat ook te maken met het feit dat op zaterdag het aanbod veel groter was. In cijfers: op vrijdag waren 49 van de 120 vrijwilligersklussen helemaal voorzien. Op zaterdag was dat 63 van de 269.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl