Radio Westerbork om het verhaal te blijven vertellen

HOOGHALEN - Het Herinneringscentrum Kamp Westerbork heeft een nieuwe manier om het verhaal van het doorvoerkamp in de Tweede Wereldoorlog door te vertellen. Daarvoor is Radio Westerbork in het leven geroepen.
Innovatieprijs
Het gaat om een idee van Paul en Toula Alexander uit Amsterdam, die hiermee eerder de innovatieprijs Cultuur Drenthe wonnen. Gisteravond was een uitzending van Radio Westerbork te horen op het kampterrein in Hooghalen.

Uitzending vanuit de oude commandantswoning
Volgens directeur Dirk Mulder van het Herinneringscentrum wordt Radio Westerbork in eerste instantie ongeveer één keer per maand uitgezonden vanuit de voormalige commandantswoning op het terrein. De radiouitzending is straks ook via internet te beluisteren en Mulder overlegt nog over samenwerking met RTV Drenthe, om Radio Westerbork nog meer onder de aandacht te brengen.

Het verhaal doorvertellen
Radio Westerbork belicht het verhaal van het voormalige doorvoerkamp van meerdere kanten. Zo komen in de uitzendingen kampoverlevenden aan het woord, maar ook medewerkers van het herinneringscentrum.

Het centrum in Hooghalen is constant bezig met het bedenken van manieren om het verhaal door te vertellen. Zo zijn er ook plannen om kunstenaars tijdelijk onder te brengen in de commandantswoning, die daar dan een kunstwerk maken dat weer iets zegt over het kampterrein.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl