NAM: Gaswinveld Eleveld-Noord niet in gemeente Aa en Hunze

ASSEN - Het nieuwe gaswinveld Eleveld-Noord van de NAM ligt alleen in de gemeente Assen. Dat zegt NAM-woordvoerder Kirsten Smit.
Volgens D66 in de gemeente Aa en Hunze strekt het gaswinveld zich uit tot voorbij Ekehaar. De partij maakt zich hier zorgen over en zegt dat er sprake is van onrust onder de inwoners van de gemeente.

Klein veld
De NAM ontkent dat het veld zich verder dan de gemeente Assen uitstrekt. "Het is een heel klein veld dat ongeveer begint bij ons kantoor en ophoudt bij de gemeentegrens met Aa en Hunze," zegt Smit.

Wel geïnformeerd
Een ander punt van kritiek van D66 Aa en Hunze was dat de inwoners niet geïnformeerd zijn. "We hebben inderdaad geen briefje in de bus gedaan bij mensen in de gemeente," zegt Smit. "Maar we hebben dit wel op andere manieren gecommuniceerd. Via internet, via ons contact met dorps- en wijkraden en we hebben informatiebijeenkomsten gehouden."

Volgens Smit is er bij de NAM niets bekend over onrust bij inwoners van Aa en Hunze. "We hebben geen vragen vanuit Aa en Hunze gehad. Ik hoorde voor het eerst via D66 dat mensen ongerust zouden zijn."

Aardbevingen
Smit kan niet met zekerheid zeggen of er door de gaswinning aardbevingen komen. "Er is een relatie tussen gaswinning en trillingen in de ondergrond. Ik kan niet zeggen dat er geen aardbevingen komen, maar ook niet dat ze er wel komen. Als mensen denken dat ze schade ondervinden door aardgaswinning kunnen ze daar een melding van maken. Als er een relatie is wordt de schade vergoed."

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl