Provincies en gemeenten steken anderhalf miljoen in de veenvaart

ASSEN - De provincie stelt 745.000 euro beschikbaar voor voorzieningen langs de waterwegen in met name het oosten en het zuiden van Drenthe. De betrokken gemeenten brengen samen hetzelfde bedrag op tafel.
Dat heeft gedeputeerde Rein Munniksma vandaag bekend gemaakt.

Verzilvering Veenvaart
Onder de noemer Verzilvering Veenvaart krijgen recreatie en toerisme in Zuidoost-Drenthe en Hoogeveen een extra impuls. Met het geld leggen gemeenten onder meer diverse voorzieningen aan.

Volgens Munniksma zijn de aanpassingen onder meer nodig om meer toeristen te trekken en in ieder geval het huidige aantal te behouden.

Verdeling van het geld
Van het bedrag gaat 125.000 euro naar voorzieningen in het Grevelingenkanaal in de gemeente Aa en Hunze. Een half miljoen gaat naar een recreatief centrumkwartier in Nieuw-Amsterdam en voorzieningen in Oranjedorp. Voor de haven en de scheepswerf in Coevorden wordt 60.000 euro uitgetrokken en er gaat ook 60.000 euro naar de passantenhaven Zuiderpark/Alteveer in Hoogeveen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl