Nieuwe eigenaar Ermerstrand sloopt vervallen chalets

ERM - De nieuwe eigenaar van recreatiepark Ermerstrand laat het grootste deel van de vervallen chalets bij de ingang slopen. De rest van de huisjes wordt afgebouwd, zodat het park weer een nette entree krijgt.
De chalets zijn door de vorige eigenaar illegaal gebouwd. De gemeente Coevorden werkt nog altijd aan een nieuw bestemmingsplan, waarin een deel gelegaliseerd zou worden. De nieuwe eigenaar sloopt de chalets nu als een gebaar van goede wil. "Het is nu geen prettig gezicht, dat moet anders", aldus de nieuwe directeur Henk van Laar.

Streep onder het verleden
Van Laar hoopt met de sloop van de chalets een streep onder het verleden te kunnen zetten. "We willen vooruit en ons nog meer gaan richten op onze horeca en groepsactiviteiten. Daar gaan we ook in investeren."

Van Laar wil niet zeggen wie de nieuwe eigenaar is van het recreatiepark, dat na een faillissement werd aangekocht. "De eigenaar is een privépersoon die anoniem wil blijven. Hij heeft serieuze plannen. Hij weet dat parken het nu moeilijk hebben, maar laat zich daar niet door weerhouden."

Hoge rentelast
De hoge rentelast heeft volgens Van Laar tot het bankroet van Ermerstrand BV geleid. "Dat had zeker niet te maken met slecht management. De exploitatie verliep juist steeds beter." Daarom houdt ook de vorige directeur Marith Schoemaker een rol, zij heeft de dagelijkse leiding.

Huurconflict
De rechter deed uitspraak in het voordeel van horeca-onderneemster Janoux Ensink, die als huurder een conflict kreeg met de toenmalige eigenaar Robert van Olst. Dit heeft volgens directeur Van Laar geen beslissende rol gespeeld bij het faillissement, maar heeft dat wel versneld. Door het faillissement kan Ensink fluiten naar de schadevergoeding die haar door de rechter is toegekend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl