Hoogeveense kinderen positief over aanslag Charlie Hebdo

HOOGEVEEN - Twee basisschoolkinderen in Hoogeveen hebben in januari "opmerkelijk positieve" uitspraken gedaan over de aanslag op Charlie Hebdo in Parijs. Volgens burgemeester Karel Loohuis zeiden de kinderen dat het goed was dat de aanslag was gepleegd.
Leerkrachten van de bovenbouw hebben melding gemaakt van de uitspraken van de kinderen. De politie en burgemeester Loohuis zijn daarop ingelicht. Vorige maand uitte Bé Okken van Gemeentebelangen al zijn zorgen over jihadisme en radicalisering in Hoogeveen.


Van huis uit

Om welke school het gaat, wil Loohuis niet zegen. Wel laat hij weten dat de kinderen uit hetzelfde gezin komen. Hij gaat er vanuit dat de kinderen de uitspraken van hun ouders hebben. "Kinderen van die leeftijd verzinnen dat niet zelf, ze moeten het wel van huis uit mee hebben gekregen," denkt Loohuis.

Afgerond

Voor de burgemeester is dit een op zichzelf staande zaak. "Er is alert gereageerd. De zaak is onderzocht en er is nu geen reden voor extra zorg," zegt Loohuis. Er zijn volgens de burgemeester geen gevolgen geweest voor de kinderen. Het gezin wordt nog wel in de gaten gehouden.

Charlie Hebdo
Op 7 januari werden bij een aanslag bij het satirische blad Charlie Hebdo twaalf mensen om het leven gebracht. Enkele honderden Drenten hebben een dag later op verschillende plekken in de provincie de slachtoffers van de bloedige aanslag herdacht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl