Gemeentebelangen: Meer incidenten met jihadisme in Hoogeveen

HOOGEVEEN - De uitspraken van twee kinderen in Hoogeveen over de aanslag op Charlie Hebdo in Parijs zijn niet het enige incident geweest. Dat zegt Bé Okken van Gemeentebelangen.
In februari uitte Okken zijn zorgen over jihadisme en radicalisering in Hoogeveen. Aanleiding daarvoor was niet het incident met de twee basisschoolleerlingen, maar een voorval met een middelbare scholier, zegt Okken tegen RTV Drenthe.

Okken stond dan ook raar te kijken toen hij hoorde dat burgemeester Loohuis met het incident met basisschoolleerlingen op de proppen kwam. De burgemeester zei dat het een op zichzelf staand incident was.


Het incident met de middelbare scholier zou hebben plaatsgevonden in december. Okken wilde dit bespreken met burgemeester Loohuis, maar kon dit vanwege gezondheidsproblemen niet doen. In februari uitte hij zijn zorgen door vragen te stellen aan het college van B en W in Hoogeveen. Een gesprek met Loohuis heeft hij nog altijd niet gehad.


Volgens de partij kan radicalisering in elke gemeente plaatsvinden. Okken zegt dat de gemeente naar aanleiding van zijn vragen heeft laten weten dat er geen gevallen van radicalisering bekend zijn in Hoogeveen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl