PAC Coevorden: Zijn alternatieven voor AZC in Oosterhesselen besproken?

De locatie voor het AZC in Oosterhesselen (archieffoto)
De locatie voor het AZC in Oosterhesselen (archieffoto)
OOSTERHESSELEN - Oppositiepartij PAC Coevorden legt zich nog niet neer bij het besluit van de gemeente Coevorden voor de komst van een asielzoekerscentrum in Oosterhesselen. De partij wil weten of de alternatieven wel besproken zijn met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).
Een lijst met mogelijke locaties voor het asielzoekerscentrum (AZC) is verspreid onder de gemeenteraadsleden. PAC wil nu weten of de lijst van het college wel besproken is met het COA en hoe erop gereageerd is. De partij wil een verslag van de bespreking met het COA inzien en wil dat de gemeente een analyse van de lijst beschikbaar stelt.

Argumenten voor keuze

PAC wil ook duidelijkheid van de gemeente over de argumenten van het COA voor de keuze voor De Klencke in Oosterhesselen. "Het wordt niet duidelijk uit de begeleidende brief van het college of en wanneer de 'groslijst' met het COA is besproken en op basis van welke argumenten het COA heeft besloten de alternatieve locaties van het college naast zich neer te leggen en te kiezen voor de locatie De Klenkce in Oosterhesselen", schrijft de partij aan het college.

PAC Coevorden hoopt voor maandagmiddag antwoorden te krijgen van het college in Coevorden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl