Binnenstad bundelt krachten met manifest tegen outlet in Assen

Hier komt mogelijk het outlet center
Hier komt mogelijk het outlet center
ASSEN - "Het gaat nu om het bundelen van krachten, om vitaliteit en leefbaarheid van de voor stad en regio zo belangrijke binnenstad te bevorderen." Dat vindt de Binnenstadsvereniging MKB Assen. Ze zullen een manifest opstellen tegen de komst van een outlet bij Assen.

Ernstig appel

In april is in De Nieuwe Kolk in Assen een tweede informatieavond over de komst van de outlet naar Assen-Zuid. "We zullen op 7 april daarom een ernstig appel aan de gemeente Assen en de provincie Drenthe doen om een duidelijk NEE te laten horen tegen een buitenstedelijk winkelcentrum voor fabrieksmerken", aldus de vereniging.

Geen verschil met andere winkels

De binnenstadsvereniging laat weten dat het inmiddels duidelijk is dat in de outlet alleen bepaalde merken, zoals McGregor en Gaastra, worden verkocht. "Omdat er feitelijk geen verschil is met winkels in de rest van Nederland, zijn wij de overtuiging toegedaan dat het bestaande stedelijke gebied deze winkels uitstekend kan faciliteren", aldus de vereniging. De club zegt in het manifest dieper hierop in te willen gaan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl