Stichting Behoud Drentse Schaapskuddes op de bres voor plek op erfgoedlijst

ASSEN - De Stichting Behoud Drentse Schaapskuddes gaat zich inspannen om de Drentse schaapskuddes op de internationale lijst van immaterieel erfgoed te krijgen. Hiermee is een plekje op de erfgoedlijst weer een stap dichterbij gekomen.
Het idee voor de plaatsing kwam van CDA-Statenlid Harry van de Pol. Provinciale Staten ondersteunde zijn plan, maar overheden kunnen geen voordracht doen. Daarom is de Stichting Behoud Drentse Schaapskuddes gevraagd dat te doen.

"De provincie wil dat de gescheperde schaapskuddes niet verloren gaan en dat willen wij ook niet," zegt voorzitter Albert Kerssies van de Stichting Behoud Drentse Schaapskuddes. "We hebben al een gesprek met de provincie gehad en er is een voorlichtingsmiddag geweest. Ik heb alle formulieren aangevraagd en die willen we voor de zomer weer indienen. Dan zal het in het najaar wellicht officieel worden."


Gedeputeerde Rein Munniksma is blij met de steun van de stichting. "We zetten er met elkaar de schouders onder, want de gescheperde schaapskuddes van Drenthe horen zeker in het rijtje van immaterieel erfgoed thuis."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl