Man neemt meisje (7) mee naar kroeg en coffeeshop: werkstraf

Justitie
Justitie
MEPPEL - Een 'gezellig uitje' met een 7-jarig meisje naar de binnenstad van Meppel heeft een 55-jarige Meppeler een werkstraf van tachtig uur en een voorwaardelijke celstraf van twee weken opgeleverd.
De man was in augustus bij vrienden om een biertje te drinken. Hij sprak een meisje uit de buurt aan en nam haar op schoot. Kort daarop ging hij naar het centrum en nam het meisje op haar fietsje mee. Dit gebeurde zonder toestemming van de ouders van het kind. De man nam het meisje mee naar de kroeg en daarna naar een coffeeshop. Als afsluiting mocht het kind in een winkel een cadeautje uitzoeken.

Hevige onrust
Het onttrekken aan de ouderlijke macht achtte de rechter bewezen. Het kind was niet seksueel misbruikt, maar dat maakte de zaak niet minder ernstig, meende de rechter. Bij de moeder is hevige onrust veroorzaakt, omdat die niet wist waar haar kind was en wat er was gebeurd.

Klassiek kinderlokken
De officier van justitie stelde vast dat het dossier 'de sfeer van het klassieke kinderlokken uitademt' en eiste een werkstraf van tachtig uur en een voorwaardelijke celstaf van twee weken. De rechter nam deze strafeis over.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl