Bedrijfsleven en gemeente in Hoogeveen samen aan de slag om werkloosheid aan te pakken

HOOGEVEEN - Je zal maar in Hoogeveen wonen en op zoek zijn naar een baan. Dan moet je flink je best doen, want de werkloosheid in Hoogeveen is relatief hoog. De gemeente en de ondernemers willen daar verandering in brengen.
Deze week is de start van het project 'Hoogeveen werkt aan werk'. Tijdens een bijeenkomst in theater De Tamboer is het bedrijfsleven opgeroepen zich aan te melden om mee te praten over oplossingen.

Meer aandacht voor eigen ondernemers
Volgens deze zelfde ondernemers zijn er verschillende problemen die opgelost moeten worden. Zo is er een te groot verschil in het aanbod van onderwijsinstellingen en de behoeften aan geschoolde personeel bij bedrijven. Ook de gemeente zou wat kunnen doen voor de eigen ondernemers. Bijvoorbeeld bij de aanbesteding van grote projecten rondom Hoogeveen.

Nu aan het werk
Volgens wethouder Anno Wietze Hiemstra is het de bedoeling om na de praatsessies met bedrijven zo snel mogelijk aan het werk te gaan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl