Rechter buigt zich over zaak vermoorde André Lubbers

GRONINGEN / KLAZIENAVEEN - De rechtbank in Groningen buigt zich donderdag en vrijdag over de zaak van de vermoorde André Lubbers uit Klazienaveen.
De 68-jarige Lubbers werd op 11 augustus 2012 dood gevonden in zijn woning aan de Van Echtenstraat. Lubbers is met een vuurwapen om het leven gebracht.

Vier verdachten
Het OM beschuldigt vier mannen van betrokkenheid bij de dood van André Lubbers. Drie mannen zijn van Russische komaf en zijn 25, 26 en 28 jaar oud.

De vierde verdachte is een Brit van 29 jaar, die veel bij Lubbers over de vloer kwam.

DNA
De 26-jarige Roeslan F. heeft van de vier het langst in voorarrest gezeten. In de woning van Lubbers is DNA-materiaal gevonden van F.
De politie heeft ook telefoongegevens waar uit blijkt dat een aantal mannen op het moment van de moord in de buurt van de woning van Lubbers zijn geweest.

Motief

André Lubbers mocht volgens anonieme bronnen graag opscheppen over de grote bedragen geld die hij thuis had liggen. Volgens de geruchten zouden de mannen daar naar op zoek zijn geweest.

Geen moord
De vier mannen werd in eerste instantie moord in vereniging ten laste gelegd, maar het Openbaar Ministerie heeft dat aangepast.

De mannen worden nu vervolgd voor diefstal met geweld, de dood ten gevolge hebbend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl