Eis: zeven jaar cel voor dood André Lubbers

GRONINGEN/KLAZIENAVEEN - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft zeven jaar celstraf geëist tegen de vier verdachten van de gewelddadige dood van André Lubbers (68) uit Klazienaveen.
Lubbers werd op 11 augustus 2012 dood gevonden in zijn woning aan de Van Echtenstraat. Hij was door zijn hoofd geschoten. Drie verdachten zijn Emmenaren van Russische komaf en zijn 25, 26 en 28 jaar oud. De vierde verdachte is een Brit van 29 jaar.

DNA

De vier ontkennen, maar uit onderzoek naar hun telefoons blijkt dat ze in de nacht van de dood van Lubbers wel in de buurt waren. Ook is DNA van een van hen aangetroffen in de woning.

Ongeluk

Volgens de vriendin van een van de verdachten is het slachtoffer per ongeluk in zijn gezicht geschoten, toen hij tijdens een uit de hand gelopen inbraak werd bedreigd met een vuurwapen.

Aanhouden

De officier van justitie wilde dat de verdachten meteen na het formuleren van de eis werden aangehouden en vastgezet, maar de rechtbank wees dit verzoek af.

Morgen komen de advocaten van de vier mannen aan het woord.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.