Diever gaat voor wereldrecord kroonkurkenmozaïek

Kroonkurken
Kroonkurken
DIEVER - Wat als een grap begon in 2010 gaat nu toch echt gebeuren. Het dorp Diever doet in juni een recordpoging. Met vier miljoen doppen wordt het grootste kroonkurkenmozaïek in de wereld gemaakt.
Sinds 2010 is Pascal van der Aa uit Diever al bezig met het verzamelen van de doppen. Niet wetende dat het zo lang zou duren en dat er zoveel doppen voor nodig zijn. Pascal van der A: "Wat begon als een grapje ter gelegenheid van het 70-jarig jubileum van VV Diever en diens samensmelting met VV Wapse, is uitgegroeid tot iets dat mij en velen rondom mij vrijwel dagelijks bezighoudt."

Duitsers waren eerder met record
Een paar jaar geleden dachten ze in Diever al voldoende doppen te hebben om aan de slag te gaan. Maar een recordpoging in Duitsland gooide roet in het eten. Duitse studenten verwerkten 3,7 miljoen kroonkurken in een mozaïek. "Dit nieuws zorgde voor een enorme vertraging in het project. Dit was met name vervelend voor diegenen die al die kroonkurken al twee jaar in hun schuur hadden liggen."

Toch gaf Van der Aa nog niet op. Hij zocht hulp bij Rick Proost. Inmiddels hebben ze samen met vrijwilligers ruim vier miljoen doppen opgeslagen in schuren rondom Diever. Het mozaïek zal straks een half voetbalveld groot zijn.

Nu moet het gaan gebeuren
Op 11 april wordt nog een laatste inzameling van kroonkurken gedaan en dan moet het op 27 juni gaan gebeuren. Een delegatie van het Guiness Book of records zal het mozaïek in Diever controleren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl