Gemeenten vlak over de grens gaan samen in één organisatie

OWO_samenwerking_verkleind
OWO_samenwerking_verkleind
OLDEBERKOOP - Midden in het gebied, in Oldeberkoop, hebben de gemeenten Oost- en Weststellingwerf en Opsterland afgesproken om samen één ambtelijke organisatie te vormen.
Dit zonder de drie gemeenten op te heffen.

West- en Ooststellingwerf grenzen aan Drenthe met de gemeenten Westerveld en Noordenveld. De gemeenten aan de Friese kant van de provinciegrens werken al langer samen.

Veel ambtenaren werken ook voor drie gemeenten. Maar tot nu toe was er geen sprake van een fusie.

Voordeel
Uit onderzoek in opdracht van de gemeenten blijkt dat een fusie van de drie organisaties meer voordeel kan opleveren. Daarom hebben de besturen besloten een voorstel hierover naar de gemeenteraden te sturen.

Daarmee willen ze vaart zetten achter de samenvoeging. Dit jaar willen de gemeenten ook duidelijk vast leggen hoe zo'n samenwerking er uit moet zien.

Niet opgeheven
Overigens betekent dit niet dat de drie gemeenten worden opgeheven. De gemeentehuizen en gemeenteraden blijven gewoon bestaan.

In Drenthe wordt deze constructie ook gebruikt. Zo zijn de gemeenten Hoogeveen en De Wolden op ambtelijk gebied al één bedrijf.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl