Roelof Waninge: motorcoureur Livio Loi rijdt net zo vlak als Sven Kramer

MOTORRACE - De verwachtingen bij teambaas Roelof Waninge uit Dwingeloo zijn hoog gespannen. Zondag begint in Qatar het Grand Prix-seizoen. De 17-jarige Belg Livio Loi wordt geacht om namens het Roelof Waninge Racing Team in de Moto3-klasse de top tien te halen.
Loi is pas 17 jaar oud maar heeft inmiddels al wel 24 Grand Prix gereden. Het bracht hem tot nu toe 25 WK-punten. In de Grand Prix van Argentinië eindigde de Belg al eens op de vierde plaats.

Honda NSF250RW

Loi heeft komend seizoen een Honda NSF250RW tot z'n beschikking. 'Een competatieve fabrieksmotor', volgens Waninge. 'In de eerste trainingssessies in Valencia en Jerez eindigde hij op de achtste plaats'.

gedreven

'Loi is een hele leuke en gedreven jongen. Hij is conditioneel goed in orde. Het is net Sven Kramer. In de eerste trainingssessies reed hij in z'n eentje meteen hele vlakke rondetijden, dat viel me meteen op', zegt Waninge vanuit Qatar.

Belgisch kampioen


De 17-jarige Belg racet al sinds zijn zesde en is de zoon van Bruno Loi die in het verleden al eens Belgisch Kampioen is geworden. Z'n vader komt van oorsprong uit Italië, z'n moeder uit Spanje en dus spreekt Loi heel wat talen. De kleine Belg weegt zo'n 62 kilo en het team moet ruim vier kilo aan gewicht bijplakken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl